Trainingen en lezingen

Communicatietraining bij rouw en verlies

De communicatietraining ‘het doet ertoe wat jij doet’ leert medewerkers omgaan met rouw en verlies in professionele situaties, maar ook in hun privéleven. Na de training beheersen de deelnemers een aantal NLP-technieken en praktische communicatievaardigheden die ze kunnen toepassen bij een ingrijpende gebeurtenis.

De training wordt in-company aangeboden. Hiervoor bied ik een een- en tweedaagse variant die interessant is voor zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en vergelijkbaar. Meer weten? Neem contact op met Tineke van Asseldonk, via info@praktijkverliesbegeleiding.nl 

Lezingen en workshops

Op aanvraag van onderwijsinstellingen, zorg- en welzijnsorganisaties of andere organisaties verzorg ik trainingen, lezingen en workshops op locatie. De invulling wordt in overleg afgestemd op de wensen en behoeften van de doelgroep. Wil je een lezing of workshop aanvragen? Stuur een mail naar info@praktijkverliesbegeleiding.nl 

Lezing over rouw- en verliesbegeleiding

Een lezing bestaat uit een goede mix van theoretische kennis en praktijkvoorbeelden. Verschillende aspecten, methodieken en werkvormen komen aan bod. Thema’s die besproken worden zijn de invloed van leeftijd op het rouwproces, verschillende rouw- en verlieservaringen, de rol van het gezin en de sociale omgeving (o.a. school). Indien gewenst kan er meer of minder aandacht besteed worden aan een specifiek thema of vraagstuk van uw organisatie.

Workshop over rouw- en ziektebegeleiding

Een interactieve themaworkshop waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd. Deelnemers maken kennis met methodieken en ontdekken hun persoonlijke voorkeuren. Ik werk vanuit openheid en lef. Ik leer deelnemers te vertrouwen op hun eigen kracht waardoor ze anderen kunnen helpen. De workshop is uitermate geschikt voor kleinere teams, bijvoorbeeld het zorgteam van een school of een groep maatschappelijk werkers. Een voorgesprek is onderdeel van deze begeleiding, zodat ik de workshop op maat kan aanbieden.