Trainingen en lezingen

Communicatietraining bij rouw en verlies

Elk najaar vindt de tweedaagse communicatietraining “het doet ertoe wat jij doet” plaats. Deze training leert je omgaan met rouw en verlies in professionele situaties, maar ook in je privéleven. Na de training beheers je een aantal NLP-technieken en praktische communicatievaardigheden die je kunt toepassen bij een ingrijpende gebeurtenis. Jij weet straks precies hoe je het beste met jouw coach-leerling, cliënt of medewerker kunt omgaan.

Lezingen en workshops

Op aanvraag van onderwijsinstellingen, zorg- en welzijnsorganisaties of andere organisaties verzorg ik trainingen, lezingen en workshops op locatie. De invulling wordt in overleg afgestemd op de wensen en behoeften van de doelgroep. Wil je een lezing of workshop aanvragen? Stuur een mail naar info@praktijkverliesbegeleiding.nl 

Lezing over rouw- en verliesbegeleiding

Een lezing bestaat uit een goede mix van theoretische kennis en praktijkvoorbeelden. Verschillende aspecten, methodieken en werkvormen komen aan bod. Thema’s die besproken worden zijn de invloed van leeftijd op het rouwproces, verschillende rouw- en verlieservaringen, de rol van het gezin en de sociale omgeving (o.a. school). Indien gewenst kan er meer of minder aandacht besteed worden aan een specifiek thema of vraagstuk van uw organisatie.

Workshop rouw, echtscheiding en ziekte

Een interactieve themaworkshop waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd. Deelnemers maken kennis met methodieken en ontdekken hun persoonlijke voorkeuren. Ik werk vanuit openheid en lef. Ik leer deelnemers te vertrouwen op hun eigen kracht waardoor ze anderen kunnen helpen. De workshop is uitermate geschikt voor kleinere teams, bijvoorbeeld het zorgteam van een school of een groep maatschappelijk werkers. Een voorgesprek is onderdeel van deze begeleiding, zodat ik de workshop op maat kan aanbieden.