Over Tineke

In 2003 startte ik, Tineke van Asseldonk, Praktijk Verliesbegeleiding. Ik heb me gespecialiseerd in rouw- en verliesbegeleiding bij kinderen, jongeren en volwassenen.

Mijn moeder overleed toen ik 10 jaar was. Ze overleed aan de gevolgen van kanker. Ik heb alles van dichtbij meegemaakt, maar er over praten deed ik niet. Thuis was hier weinig ruimte voor en ook bij vriendinnen durfde ik dat niet. Ik was bang een uitzondering te zijn. Vaak was ik eenzaam en alleen in mijn verdriet.

Deze ervaringen uit mijn jeugd hebben meegespeeld bij mijn keuze voor hbo-pedagogiek en mijn specialisatie in rouw- en verliesbegeleiding. Trainingen die ik gevolgd heb zijn: Kunstzinnig counselen, Triple-P (een gerichte opvoedingsmethode), NLP en trainingen gericht op het werken binnen gezinssystemen. Tot slot heb ik veel werkervaring opgedaan met pedagogische ondersteuning van kinderen en jongeren o.a. als maatschappelijk werker.

In mijn praktijk help ik kinderen, jongeren en volwassenen om de draad weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Hoe? Door goed te luisteren, de situatie inzichtelijk te maken en praktische tips te geven. Ik werk met verschillende methodieken zoals gesprekken, creatieve middelen en de gezinssystematiek. Het mooie van mijn werk is dat ik mensen help op die manier die het beste past. Naast de individuele sessies in de praktijk verzorg ik trainingen, workshops en lezingen.

Beroepenverenigingen

Opleidingen en trainingen

  • Certificaat voor Medische Basiskennis.
  • Kunstzinnig dynamisch coachen.
  • Diverse training m.b.t. systemisch werken.
  • Basistraining Coachen met Voice Dialogue
  • TA Academie, leergang 1 Psychotherapie.
  • NLP Practitioner IANLP.
  • Gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider van de LSR, Landelijke Steunpunt Rouw.

Maatschappelijk betrokken

Met veel plezier heb ik me ingezet voor Stichting Achter de Regenboog en Stichting COLT in Cambodja. Beide organisaties draag ik een warm hart toe!