Over Tineke

In 2003 startte ik, Tineke van Asseldonk, Praktijk Verliesbegeleiding. Ik heb me gespecialiseerd in rouw- en verliesbegeleiding bij kinderen, jongeren en volwassenen.

Mijn moeder overleed toen ik 10 jaar was. Ze overleed aan de gevolgen van kanker. Ik heb alles van dichtbij meegemaakt, maar er over praten deed ik niet. Thuis was hier weinig ruimte voor en ook bij vriendinnen durfde ik dat niet. Ik was bang een uitzondering te zijn. Vaak was ik eenzaam en alleen in mijn verdriet.

Deze ervaringen uit mijn jeugd hebben meegespeeld bij mijn keuze voor hbo-pedagogiek en mijn specialisatie in rouw- en verliesbegeleiding. Trainingen die ik gevolgd heb zijn: Kunstzinnig counselen, Triple-P (een gerichte opvoedingsmethode), NLP en trainingen gericht op het werken binnen gezinssystemen. Tot slot heb ik veel werkervaring opgedaan met pedagogische ondersteuning van kinderen en jongeren o.a. als maatschappelijk werker.

In mijn praktijk help ik kinderen, jongeren en volwassenen om de draad weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Hoe? Door goed te luisteren, de situatie inzichtelijk te maken en praktische tips te geven. Ik werk met verschillende methodieken zoals gesprekken, creatieve middelen en de gezinssystematiek. Het mooie van mijn werk is dat ik mensen help op die manier die het beste past. Naast de individuele sessies in de praktijk verzorg ik trainingen, workshops en lezingen.

Agenda

Kerstmarkt 15 december

Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in Zijtaart is er de gelegenheid een wens, gedichtje of foto in de herinneringsboom te hangen. De boom staat op het dorpsplein en is tot en met 29 december te bezoeken. 

Gezinsweekend 29 t/m 31 maart 

Tijdens dit weekend staat lotgenotencontact centraal. Zowel voor ouders als kinderen die een gezinslid hebben verloren. Tineke is betrokken bij de organisatie en uitvoering. Meer weten of aanmelden? Via Stichting Achter de Regenboog.  

Tweedaagse training

Op 25 en 26 oktober  2019 vindt de communicatietraining ‘Het doet ertoe wat jij doet’ plaats. Lees verder voor meer informatie. 

Lotgenotengroep

Lotgenoten groepen starten bij 4 aanmeldingen. Heb je interesse? Stuur een mail naar info@praktijkverliesbegeleiding.nl

Tarieven

Individuele begeleiding
Kennismakingsgesprek € 60,-
Individuele sessie € 80,00 per 50 min

Kosteloos annuleren tot 24 uur van te voren.

Gezinsbegeleiding op locatie
Gezinsbegeleiding € 80,00 per 50 min.
Een gemiddeld bezoek is 1,5 uur excl. reiskosten.
Lotgenotengroep
Kennismakingsgesprek € 60,-
€ 210,- voor 6 bijeenkomsten
Workshops en lezingen
Vraag vrijblijvend een offerte aan: info@praktijkverliesbegeleiding.nl

Vergoedingen zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars vergoeden begeleiding geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket. Kijk hiervoor op de site van beroepenvereniging nvpa.org.

Beroepenverenigingen

Opleidingen en trainingen

  • Certificaat voor Medische Basiskennis.
  • Kunstzinnig dynamisch coachen.
  • Diverse training m.b.t. systemisch werken.
  • Basistraining Coachen met Voice Dialogue
  • TA Academie, leergang 1 Psychotherapie.
  • NLP Practitioner IANLP.
  • Gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider van de LSR, Landelijke Steunpunt Rouw.

Maatschappelijk betrokken

  • Mijn kennis en ervaring zet ik graag in voor Stichting Achter de Regenboog door o.a. een bijdrage te leveren aan de gezinsweekenden regio Zuid.
  • Ook steun ik Colt Cambodia. Dit is een project dat kansarme gezinnen in Cambodja helpt op gebied van scholing, gezinsbegeleiding en medische zorg. Ik heb dit project meerdere keren bezocht en draag het een warm hart toe.