Rouwbegeleiding jongeren

In elke fase van je leven ga je anders om met rouw en verdriet. Bij jongeren en jongvolwassenen zie ik vaak dat ze vastlopen in hun persoonlijke ontwikkeling, niet lekker in hun vel zitten, moeite hebben om relaties aan te gaan en het lastig vinden om de stap naar zelfstandigheid te maken. Sommige jongeren stellen hun verdriet als het ware uit door zich te storten op hun studie en vrienden. Soms gaat dit lange tijd goed, maar vaak komt het er vroeg of laat toch uit. In mijn praktijk begeleid ik jongeren en jongvolwassenen met hun rouwproces en help ik ze de balans in hun leven te herstellen. Herken je jezelf hierin? En lijkt het je fijn om hulp te krijgen? Kom gewoon eens langs voor een kennismakingsgesprek. We kijken of er een klik is en waar je tegen aanloopt.

Rouwbegeleiding jongeren en jongvolwassenen

Het is frustrerend als de hele wereld doordraait terwijl jij stilstaat en niet goed weet hoe je verder moet. Er is geen handleiding hoe je moet rouwen. Iedereen doet dat anders! De een wil praten, de ander juist niets zeggen. En weer een ander zet een masker op en doet alsof er niets aan de hand is. Het is goed om iets met je verdriet te doen. Ik help je op een manier die voor jou fijn is. Tijdens een aantal individuele sessies praten we samen en luister ik naar je verhaal. Ik help je om beter te begrijpen wat er gebeurt en hoe dit jouw leven beïnvloedt. Naast het individuele proces hebben we het ook over relaties, school, vrienden en je thuissituatie.

Gezinsbegeleiding na overlijden

Is je vader, moeder, broer of zus overleden? Dan verandert er zoveel. Niet alleen in jouw leven, maar ook binnen het gezin waarin je bent opgegroeid. De rollen worden anders. Zo kan het zijn dat jij je misschien heel verantwoordelijk voelt? Of dat je jezelf juist terugtrekt? Tijdens een aantal sessies met het hele gezin help ik om verschillende rouwreacties te herkennen, de situatie te begrijpen en samen de balans in het gezin te herstellen.

Kevin (25 jaar): “Toen ik bij Tineke kwam was ik 11 jaar. Het is al even geleden, maar ik heb er nog iedere dag wat aan. Praten over de dood van ons mam is sindsdien makkelijker geworden. Tegenwoordig doe ik het zelfs graag, maakt niet uit tegen wie. Wat ik enorm bijzonder vind is de manier waarop Tineke destijds met mij omging. Ik weet nog goed dat ik erg in mezelf gekeerd was. Tóch lukte het Tineke om mij aan het praten te krijgen. Ik voelde me al snel op mijn gemak, al leek het wellicht niet altijd zo… Boos blijven kijken, maar vanbinnen tóch bezig zijn met de verwerking. Ik denk overigens dat dat ook gewoon onderdeel van Kevin is: diep van binnen nadenken, maar dat niet laten zien.”

Lotgenotencontact bij rouw

Voel jij je vaak alleen in je verdriet? Of denk je dat andere je zielig vinden? Niet nodig! Er zijn meer jongeren (en jongvolwassenen) die hetzelfde hebben meegemaakt. Hoe fijn is het om je verhaal te delen met iemand die het echt begrijpt. Iemand die naar je luistert en misschien wel goede tips voor je heeft. Tijdens de lotgenoten bijeenkomsten leer je om te gaan met het verdriet in relatie tot de levensfase waarin je nu zit. De lotgenotengroep is voor jongeren- en jongeren -en jongvolwassenen.

Er gaat weer een groep starten met minimaal vier deelnemers, op vrijdagmiddag van 16.00 uur tot 17.30 uur. Één keer in de twee weken vanaf vrijdag 8 maart.

Heb je interesse? Stuur een mail naar info@praktijkverliesbegeleiding.nl