Herinneringsdoosjes

20 jaar Praktijk Verliesbegeleiding.

De afgelopen 20 jaar zijn er veel verhalendoosjes gevuld door cliënten en besproken in mijn praktijk. Die verhalen zitten als “doosjes” opgeslagen in mijn hoofd. Het zijn verhalen van alle leeftijden en dat vind ik juist zo bijzonder. Ik heb bijv. iemand gezien toen ze 8 jaar was, toen ze terugkwam als 20-jarige ging als vanzelf haar doosje weer open. Het verhaal hoeft niet opnieuw verteld te worden, het heeft gewoon gewacht, klaar om er een nieuw verhaal aan toe te voegen. Dat is de kracht van verhalen, wetende dat alles wat je meemaakt integreert in je levensverhaal en dat het steeds weer anders mag zijn.

Hoe krachtig is het, om deze verhalendoosjes te openen en te delen met elkaar.
Dat is waarvoor ik je graag wil uitnodigen.

Stap 1: Wat voor herinnering zou je graag willen delen?

Her-inneren betekent ook, naar binnen gaan. Met jezelf op verhaal komen. Kies je eigen vorm om je verhaal naar buiten te brengen. Denk aan schrijven, tekenen, filmen en fotograferen.

Stap 2: Kies een doosje

Uit alle foto’s die hieronder staan kies je een doosje dat je aanspreekt. Wanneer je hierop klikt, kun je je verhaal als bijlage toevoegen. Alleen met jouw toestemming wordt je verhaal zichtbaar op mijn site (als je het fijn vindt, mag dat ook anoniem). Op mijn site kunnen anderen je verhaal lezen, waardoor er een interactieve pagina ontstaat met verschillende verhalen. Hierbij gaat het om herkenning, troost en kracht vinden in elkaars verhaal. De pagina en dus ook jouw verhaal blijft één jaar zichtbaar.

Stap 3: Verhalenmiddag

Op zondagmiddag 21 januari 2024 organiseer ik een verhalenmiddag. Dan is er de mogelijkheid om verhalen te vertellen en te delen met elkaar. Mensen zijn  verhalenvertellers van nature, dat is een rode draad in ieders leven. Ieder vertelt graag aan een ander. De zin van het vertellen en delen met elkaar zorgt voor verbinding. Wat je deelt wordt lichter. Hiervoor wordt je uiteraard t.z.t. uitgenodigd.

Ingezonden verhalen