Het doet er toe wat jij doet

Dag 1 – Rouw en verlies – Algemene vaardigheden

De eerste dag staat in het teken van theoretische kennis over rouw en verlies. Onderwerpen als de verliescirkel, het duale proces en systemisch werken komen aan bod. Het mooie is dat je deze kennis direct leert te koppelen aan praktijkopdrachten. Belangrijk hierbij is het leren herkennen en gebruiken van verbale en non-verbale signalen.

Dag 2 – Communicatievaardigheden – Systemisch perspectief

De tweede dag staan communicatievaardigheden centraal. Leren  kijken vanuit het systemisch perspectief en wat er veranderd als er een “lege” plek ontstaat. Dat is meer dan je denkt. Vier dynamieken liggen hieraan ten grondslag. De rangorde van je eigen plek. Iedereen hoort erbij en draagt zijn eigen lot. De balans van geven en nemen. Door ingrijpende levensgebeurtenissen zie je hier scheefgroei. Die leren te herkennen is de start om ermee aan de slag te gaan. Dit doen we door de theorie te ervaren in de praktijk. Door te werken met een genogram en tafelopstellingen met de duplo. Kortom een ontdekkingsreis van twee dagen.

Er is veel ruimte om te experimenteren met de materie, zoals je met meer tools verder kunt. Om die reden werk ik graag met kleinere groepen (max 10 personen)

Tanja (2020): “Fijne training met waardevolle informatie en oefeningen om mee te nemen.”

Marloes (2020): “Prettige, praktische training waarin je veel zelf mag ervaren maar waarin je ook zeker de nodige informatie krijgt. Super goed werk om verlies nog beter bespreekbaar te maken.”

Deelnemer (2019): “Deze training stelt mij in staat om mijn leerlingen nog beter te begeleiden. Ook het verlies in vertrouwen kan ik anders benaderen. Bedankt voor de nieuwe inzichten.”

Praktische informatie

  • Een- of tweedaagse in-company training. De invulling wordt aangepast aan de wensen en behoeften van uw organisatie.
  • De training is specifiek bedoeld voor hulpverleners. Denk aan leerkrachten, mentoren, coaches, praktijkondersteuners maar ook vertrouwenspersonen en HRM medewerkers.
  • Het betreft een gecertificeerde training waarvoor je SKB-registerpunten voor complementaire zorg ontvangt
  • Interesse? Neem contact op via info@praktijkverliesbegeleiding.nl