Theater Traxx: Dood-eng

We kunnen niet voorkomen dat er vogels van verdriet overvliegen. Wat we wel kunnen doen, is ervoor zorgen dat ze geen nesten gaan bouwen…

De voorstelling Dood-eng gaat over Sanne van 10 jaar en haar grote broer Rafael van 13 jaar. Ze wonen samen met Papa Stef. Papa en mama zijn gescheiden, maar nog steeds dikke vrienden. Sanne is een nieuwsgierig meisje en ze stelt graag heeeeel veel vragen …tot grote ergernis van haar broer Raffie. Op een dag slaat het noodlot toe en is Rafael er niet meer.

Ze snapt er helemaal niets van… ze ervaart onbegrip en is nieuwsgierig over de dood en heeft allemaal nieuwe gevoelens die ze niet kende (rouw)…. met deze vragen loopt ze tegen een muur van angst en vermijding aan in haar omgeving…Uiteindelijk deelt ze alles maar met haar overleden broer Raffie en doet ze net of hij weer leeft …met alle gevolgen van dien …

De nieuwe voorstelling Dood-eng gaat over rouw en verlies en wil graag de taboes en angst voor thema’s als rouw om de dood, verbroken verkering en scheiding wat verzachten en normaliseren. Hopelijk wordt het delen dan ook wat minder heftig. Als kinderen leren omgaan met verlies en verdriet, kunnen ze daaruit putten op het moment dat het in hun leven gebeurt. We voorkomen dan dat ze het nog moeten leren op het moment dat ze te maken krijgen met verlies.

Tijdens ons onderzoek viel het op dat er best nog wel wat angst rondom dit thema zit. Wat maken we los en kunnen kinderen dit wel aan? Feit is echter dat rouw en verlies ook bij het leven hoort.

Op zondag 25 juni komt Theater Traxx naar Uden (locatie volgt) met de voorstelling Dood-Eng. Deze voorstelling is voor de doelgroep 10-16 jaar. Uiteraard zijn ouders en andere belangstellenden van harte welkom.

Wil jij erbij zijn? Meld je nu aan!