Stiltewandeling

Datum: Zondag 24 september
Tijdstip: Stilte wandeling door Ellen van Riel, verzamelen om 10.00 uur
Creatieve workshop door Astrid van der Heijden
Locatie: Studio van der Heijde, Nistelrodesedijk 8, 5476 VJ Vorstenbosch

Voorbijrazend verkeer, een smartphone die afgaat, pratende mensen, soms kan het heel prettig zijn om al deze geluiden even niet te horen. Om alleen je voetstappen op een bospad, je ademhaling en enkel het geluid van de vogels of de wind te horen. Hierdoor kun je tot rust komen, je ontspannen en meer van de natuur genieten….
Ook kan een wandeling in stilte je helpen om nieuwe (creatieve) ideeën te krijgen. ‘Stilte verlicht je levenspad. Door niet te spreken, zie je duidelijker’, sprak Mahatma Gandhi aan het begin van de vorige eeuw niet voor niets.

Wat is een stiltewandeling eigenlijk?
Onder begeleiding van Ellen ga je met de groep in stilte wandelen. Het wandeltempo ligt laag, zodat je zo goed mogelijk stil kunt staan bij de omgeving, je het contact met de natuur te laten ervaren en om in contact te komen met jezelf en met jouw emoties en gevoelens. De meerwaarde van het wandelen in een groep waarin iedereen stil is dat je de stilte nog intenser gaat ervaren…
Tijdens de stiltewandeling krijg je enkele tips om je zintuigen nog meer open te zetten. Daarna is er tijd voor om even bij te praten en ervaringen uit te wisselen.

In de namiddag gaan we onze creatieve ideeën omzetten in het maken van een van een herinnering. In Studio van der Heijde, kun je dit op verschillende manier vorm geven onder begeleiding van Astrid.

Het ‘bloemenmeisje is een mixed media project, dan wordt er met meerdere lagen papier en afbeeldingen uit tijdschriften gewerkt. Het is mogelijk om een foto van een dierbare te gebruiken en daar omheen te werken met diverse soorten verf . Deze afbeelding is gemaakt met oliepastels in combinatie met lijnolie, een mooie manier om meerdere lagen te mengen met verschillende kleuren.

Aanmelden