Picknick Back in time

Datum: zondag 7 mei van 12:00-14:30
Deelnemers: maximaal 15 deelnemers tussen de 18 en 30 jaar.
Locatie: D’n Office, loopkantstraat 25 Uden
Vanuit daar lopen we naar “De Kleuter” voor de picknick locatie.

Voor jongvolwassenen die een ouder hebben verloren organiseren we een heel bijzondere picknick: De Back in Time picknick. Met een klein groepje gelijkgestemden ontmoeten we elkaar voor een prachtige picknick, waarbij we teruggaan naar de tijd van onze ouders. Weike van Koolwijk (31, zelf haar moeder verloren toen ze 23 was, maakte er de podcast Erna over) wil graag in gesprek om ervaringen te delen. Vragen zoals: Hoe denk je terug aan je ouder? Wat is er veranderd en kijk je er nu anders naar terug? Wat zou je vragen als je terug in de tijd zou kunnen?

Want…
Nienke Visser gaat portretfoto’s maken. Bij de “Back in Time” picknick mag je op de foto in kleding, die je vader of moeder droeg toen zij jong waren. Het zou ook mooi zijn als je nog iets mee wilt nemen, wat je erg aan je ouder(s) doet denken. Dit kan natuurlijk ook een kledingstuk zijn, een foto, een motorfiets of een favoriet stripboek- bedenk zelf maar wat!

Je wordt met je voorwerp vereeuwigd op ouderwetse wijze: Met een jaren ’50 analoge Rolleicord camera wordt er een vierkante zwart-wit foto van je gemaakt. Is de foto gelukt? Je weet het pas na het ontwikkelen. Een maand na afloop van de picknick krijg je deze foto thuisgestuurd (zowel digitaal als gedrukt) als herinnering aan deze dag en als herinnering aan je ouder(s).

Disclaimer bij foto: het is analoog, met een ouderwetse camera. De foto kan dus mislukken! De kans dat de foto enigszins wazig zal zijn is aanwezig, maar dat draagt ook weer bij aan de charme. Voor het geval de foto echt mislukt maakt de fotograaf ook een digitale foto.

Aanmelden via dit formulier